Online Marketing kanalen. Online marketing is dé manier om je bedrijf bekendheid te geven. Vroeger was de lokale krant een goede optie. Dit kan natuurlijk nog steeds, maar je zult lang niet zoveel bezoekers en uiteindelijk klanten genereren als door middel van online marketing. Online marketing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vreemd? Nee, want je bereikt er veel mensen mee. De marketing van vroeger verdwijnt steeds meer op de achtergrond en bedrijven investeren in online marketing. Logisch, mensen die zitten veel online en daarmee bereik je meer klanten. Het kost veel tijd- en geld om in de reguliere online marketing te investeren. Groot voordeel aan online marketing is dat het minder geld kost. Tijd natuurlijk wel, want ook met online marketing moet je geduld hebben. In dit artikel vertel ik je welke kanalen je kunt gebruiken voor online marketing en via welke kanalen je online marketing kunt leren. Lees snel verder en ontdek hoe jij alles leert over online marketing.

 

Welke online marketing kanalen zijn er?

Er is in online marketing land veel variatie. Je kunt dan op diverse manieren online marketing inzetten om bekendheid te geven aan je bedrijf. Maar welke online marketing kanalen zijn er?

 

E-mail marketing

E-mails worden nog steeds erg veel gelezen. Daarom is dit nog steeds een van de meest gebruikte kanalen om bekendheid te geven aan je onderneming. Schrijf een e-mail en zorg ervoor dat mensen zich inschrijven op je nieuwsbrief. Stuur regelmatig en maandelijks een nieuwsbrief met alles wat je aanbiedt. Mensen zullen je e-mail lezen, zeker als ze zichzelf erop geabonneerd hebben. Ze lezen je mail, klikken op je links, waardoor je meer verkoop en bezoekers genereert.

 

Google Ads gebruiken voor mijn business: hoe doe ik dat?

 

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Hoe hoger je in de zoekmachines staat hoe groter de kans dat mensen op je website belanden. Met de juiste zoekwoorden kun je veel bereiken. Zorg dus dat je informatieve teksten schrijft die mensen trekt. Op deze manier zul je met de juiste SEO veel klanten bereiken.

 

SEA (search engine advertising)

SEA is een vorm van SEO maar dan betaald. Dit komt doordat jij geld investeert in advertenties die bovenaan in de zoekresultaten komen te staan. Mensen lezen dit, klikken erop en zo krijg je meer bezoekers naar je website.

 

Social media marketing

Er zijn diverse kanalen op het gebied van social media zoals: YouTube, Twitter, Facebook, Instagram, Tik Tok en Pinterest waarmee je klanten naar je website trekt. Ontwikkel eenvoudige en interessant content en plaats dit regelmatig op je social media kanaal. Dit zorgt voor meer bezoekers naar je website. Het fijne hieraan is dat je met elk kanaal een andere doelgroep bereikt. Je kunt op deze manier social media marketing inzetten om klanten te informeren. Is het relevant? Dan zul je veel bezoekers trekken.

 

Website – en blog

Een website met een blog of een specifieke blog trekken veel mensen . Groot voordeel in mijn ogen. Een website staat altijd online, Mensen lezen graag informatie op websites. Schrijf over iet wat je aanspreekt. Op deze manier zul je lezers trekken. Uiteindelijk kun je advertentie ruimte plaatsen en via affiliate marketing juist geld verdienen.

 

Op welke manier kun je online marketing kanalen inzetten?

Er zijn veel online marketing kanalen te vinden die je in kunt zetten, deze keuze is geheel aan jou. Je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden. Iemand anders die zal dan voor jou het stukje online marketing overnemen en dit inzetten om meer bezoekers en klanten te regelen. Je kunt de kanalen combineren. Zeker als je een website hebt is het handig om je social media kanalen aan elkaar te koppelen. Denk aan een website met een link naar je social media kanaal zoals: Facebook, Pinterest, YouTube en dergelijke. Ook kun je veel filmpjes posten op Instagram.

 

Beste cursus online marketing

 

Hoe leer je online marketing?

Ik heb je kort vertelt welke online marketing kanalen er allemaal bestaan. Daarnaast heb ik je uitgelegd hoe je deze op eenvoudige wijze kunt inzetten. Je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden. Nadeel: het kost veel geld, je hebt het zelf niet in de hand. Daardoor straalt het minder persoonlijk uit naar de klanten.

 

Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Dan dien je wel over de juiste kennis te beschikken. Deze kennis kun je opdoen in boeken, via Webinars, online cursussen, YouTube video’s en blogs. Ik zal hieronder een aantal opties opnoemen die ik zelf fijn vind:

 

Boeken

Er zijn diverse boeken over online marketing te vinden. Erg inhoudelijk geschreven en ze bieden je veel inzicht. Nadeel het kost veel geld, je bent er veel tijd mee kwijt en als je op reis bent moet je steeds een boek meenemen. Nadeel is wel dat alle boeken zwaar zijn en dat als je op reis gaat dat je ze mee moet nemen. Je kunt natuurlijk wel voor een e-book kiezen.

 

Online cursussen

Er zijn diverse platforms waarop je online cursussen vindt en die jou alle kneepjes van het online marketing vak leren. De online cursus Master Marketeer is hier een van. Het mooie aan deze cursus is dat hij je in stapjes alles leert. Je wordt al snel een master op het gebied van online marketing. Hij is zeer uitgebreid en ik kan je verzekeren dat je met deze cursus Master Marketeer alles leert wat je nodig hebt.

Conclusie

Online marketing is echt belangrijk als je marketing serieus neemt. Al het begin is moeilijk, toch brengt het uiteindelijk veel meer voordelen met zich mee. Ik heb mezelf er goed in verdiept. Omdat ik graag alles zelf in de hand hebt kies ik ervoor om het zelf te regelen. Daarbij vind ik het ook nog eens leuk. Ik vind zelf dat een online cursus en het lezen van boeken het meeste biedt. Ik raad je dan ook aan om eens te kijken naar de Online cursus Master Marketeer. Het mooie hieraan is dat je in je eigen tempo alles kunt leren over online marketing. Bovendien zorgt het ook voor rust en deze cursus biedt je stap-voor-stap de juiste informatie aan. Dadelijk wordt jij nog een Master Marketeer die andere dingen kan leren. Bekijk de opties allemaal in rustig tempo en in je eigen tijd. Ontwikkel jezelf tot een marketing expert en verzorg je online marketing via de juiste kanalen.

 

 

Wil je nu alles leren over online marketing en hoe je dit kan toepassen op jouw bedrijf? Klik dan op de link en ga verder naar de pagina van Master Marketeer…

 

Share This